About DJ Matthijs

Over DJ Matthijs

Wie is DJ Matthijs?

De liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd, opgegroeid in de tijd (80’s) dat je bij de radio klaar zat met je cassette deck om de laatste Minimix of Jaarmix van Ben Liebrand op te nemen, de “Bond Van Doorstarters” in de Soulshow van Ferry Maat. En dan luisteren, genieten en leren van de mix skills, hoe loopt de muziek, beats, refrein, couplet, bridge en wat is nou het goede moment om te mixen naar een volgend nummer. En wat is het volgende nummer, wat past goed bij elkaar?

De 80’s is ook de periode dat ik begon te draaien met vinyl op de legendarische platenspelers, Technics SL1200’s. Op allerlei verschillende soorten feesten met de drive-in discotheek van een groep vrienden. Zien wat de magie is van muziek door de juiste plaat op het juiste moment te draaien, wat dat doet met de mensen op de dansvloer. En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds de magie wat ik fantastisch vind als DJ om op een feest, event of festival te mogen draaien, of dat nou een bruiloft is, een (bedrijfs) event, themafeest (bijvoorbeeld 80’s/90’s/fout), verjaardag of Apres-Ski in Oostenrijk.

Regelmatig werk ik samen met diverse bands, om vooraf, tijdens de pauzes en na afloop de muziek te verzorgen voor een complete invulling van een feest vol muziek en entertainment, als ook met diverse muzikanten; saxofonist, violist, piano/keyboard, zanger(es), geweldig voor de dynamiek en sfeer tijdens een feest.

Graag heb ik voorafgaand aan een feest contact om door te spreken wat de specifieke wensen of eisen zijn, welke muziek en vooral welke absoluut niet (blacklist), favoriete nummers die zeker gedraaid moeten worden.
Hoeveel mensen komen er, welke leeftijden en waar vandaan? Dit geeft mij een goed inzicht in wat verwacht wordt en kan ik inschatten welke muziek daarbij past.
Gedurende het feest zien wat er gebeurd op de dansvloer, waar reageren mensen goed op en hierop inspelen en uiteraard zoveel mogelijk verzoekjes draaien als dat geschikt is en past tijdens het feest.